Elu kaaspiloodi kodulinnas pöörati pahupidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politseinikud eile õhtul Montabauris Andreas Lubitzi perekonna kodumaja juures.
Saksa politseinikud eile õhtul Montabauris Andreas Lubitzi perekonna kodumaja juures. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline meedia tähelepanu keskendus Rheinland-Pfalzi liidumaale 13 000 elanikuga Montabauri linnakesele, kus politsei otsis eile läbi Germanwingsi kaaspiloodi Andreas Lubitzi perekonnale kuuluva maja.

Kohalike elanike seas tekitas suurt hämmingut tõsiasi, et ilmselt põhjustas mees lennukatastroofi tahtlikult, vahendas Ilta-Sanomat.

«Inimene võib olla masenduses. Mõistan, kui ta tahab siis surra, kuid võtta koos endaga kaasa veel 149 inimest, on õudne. See on mõistetamatu. See on kurb,» rääkis Lubitzite naabruses elav Günther Ilta-Sanomate ajakirjanikule.

Mõni tänav eemal elav Dmitri rääkis ajakirjanikule, et tundis pilooti näo järgi ja tänaval kohtudes nad tervitasid teineteist. Noor mees kinnitas, et on lennukatastroofi uurimises toimunud uutest pööretest hämmingus nagu ka kõik teised uudishimust kohale saabunud linnaelanikud.  

«See on šokeeriv. Ma ei oska midagi öelda. Elame väikelinnas ja nüüd vaatab siia kogu maailm. See on meie jaoks uus asi,» rääkis Dmitri Soome ajakirjanikule.  

Fotograafid Andreas Lubitzi kodu ees. Kai Pfaffenbach / Scanpix
Fotograafid Andreas Lubitzi kodu ees. Kai Pfaffenbach / Scanpix Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Teisipäeval Prantsuse Alpides alla kukkunud Airbus A320 pardal oli kokku 150 inimest. Marseille’i prokurör Brice Robin ütles eilsel pressikonverentsil, et musta kasti salvestuse järgi jääb mulje, et Lubitz tahtis lennukit sihilikult hävitada.

«Kaaspiloot oli üksi kokpitis ja juhtpaneeli juures. Ta keeldus kokpiti ust avamast ja hakkas tahtlikult lennukiga laskuma,» rääkis prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles