Stockholmis anti peksa Keskpartei liikmele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi keskpartei liige Fredrick Federley
Rootsi keskpartei liige Fredrick Federley Foto: SCANPIX

Rootsis Lõuna-Stockholmis tungiti eile õhtul kodu lähedal kallale Keskpartei rahvasaadikule Fredrick Federleyle.

Stockholmi politsei teatel viisid kurjategijaid, keda oli neli, minema ka poliitiku rahakoti, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Pealtnägijate kinnitusel tõugati Federley pikali ja teda taoti ka pähe. Ta ei saa enam tõenäoliselt osaleda 19. septembri parlamendivalimistele eelnevates kampaaniates.

Aftonbladeti andmetel lebab mees täna hommikuse seisuga endiselt haiglas.

Politsei väitel Federley tõsiselt vigastada ei saanud, kuid on juhtunust šokeeritud. Korrakaitsjad teo võimalikke motiive oletada ei soovinud.

Keskpartei peasekretär Emma Eriksson ei soovinud spekuleerida selle üle, kas ründajatel võisid olla poliitilised motiivid või mitte.

Federley (1978) oli aastatel 2002-2007 Keskpartei noorteorganisatsiooni (CUF) esimees, parlamendis istub ta 2006. aastast. Ta on lõpetanud riigiteaduste alal Örebro Ülikooli.

2001. aastal tunnistas mees, et on homo. Poliitik esineb ka drag queen'ina, kelle artistinimi on Ursula af Drakbane.

Rootsis rünnati alles hiljuti ühte poliitikut, kui kurjategijad andsid peksa sisserännet vastustava erakonna Rootsi Demokraatide liikmele. Selle rünnaku motiivid olid tõenäoliselt poliitilised. Kurjategijad tegid mehe otsaette noaga haakristi kujutise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles