Moskva pood võttis tagasi KGB-laste reklaami

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader skandaalsest klipist.
Kaader skandaalsest klipist. Foto: Repro

Lubjanka väljakul paikneva endise Detski Miri reklaam algas üsna süütult: kolm last töötlevad oma vanemaid sooviga minna peatselt taasavatava «kesklastepoe» (Центральный детский магазин) avarustesse poodlema.

Puänt on aga kurjakuulutav, kirjutab Financial Times: lapsed astuvad KGB ülekuulajate rolli. «Me ei tea mitte midagi,» kinnitavad vanemad, samal ajal kui lapsed toas tuld sisse ja välja lülitavad. «Te ei jäta meile mingit valikut,» vastab üks poegadest. «Kasutusele tuleb võtta jõud.»

«Jõud» ise on taas üsna süütu – kui vanemad ikkagi poodi minna ei taha, hakkab üks järglastest teiste märguande peale pillima.

Kuigi lastekauplus ei pidanud halvaks tooniks KGB-teemalist reklaami teha, said nad vähemalt takkajärgi aru selle sobimatusest. Kolmapäeval, kui venekeelne uudisportaal Meduza teema üles võttis, võeti klipp YouTube’ist maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles