Prantsusmaal rünnati viimast kuud rasedat mosleminaist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Toulouse’i linnas sattus sel nädalal haiglasse hijabi kandnud 29-aastane viimast kuud rase mosleminaine, kellele tänaval kallale tungiti.

Ründajad lähenesid naisele, kelle sünnitustähtaeg on tuleva kuu keskpaigas, pärast seda, kui ta oli oma lapsed kooli viinud. Üks neist lükkas ta maha ja lõi teda mitu korda, teine tõmbas välja noa.

Naise 33-aastane abikaasa kirjeldas ajalehele La Depeche, kuidas üks meestest haaras naisel juustest, tiris tema peakatet ja karjus «Pas de ça chez nous!» (e.k «Seda meie juures ei tohi!»).

Rünnaku peatas kallaletungija sõber, kuid enne sündmuspaigalt põgenemist karjusid mõlemad rassistlikke solvanguid ja ähvardasid naise tappa.

Mehe sõnul kandis naine tol hetkel dressipükse ja jakki, ründajatele aga ei sobinud tema pearätt. Ta rõhutas, et nii tema kui ta naine on nii prantslased kui moslemid.

Nüüd on naine rünnakust taastumas ja arstid usuvad, et tema sündimata laps on samuti hea tervise juures. Mehe sõnul nutab naine aga siiani.

Kohalik parlamendisaadik Christophe Borgel nentis, et rünnak oli ilmselgelt kantud rassismist ja moslemivaenulikkusest. «Ma mõistan selle teo hukka kui äärmusliku argpükslikkuse ja ebainimlikkuse,» lisas ta.

2013. aasta juunis leidis sarnane juhtum aset Pariisi eeslinnas, kui kaks skinheadi ründasid samuti rasedat mosleminaist väidetavalt seetõttu, et too kandis traditsioonilist peakatet. Tolle naise rasedus katkes, aga pole teada, kas põhjuseks oli rünnak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles