Christiania kanepiprotsessidel mõisteti süüdi 76 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christiania
Christiania Foto: SCANPIX

Veel kümme süüdimõistvat otsust panid eile punkti Taani kõigi aegade suurimale kanepiprotsessile. Enne neid oli Kopenhaageni linnakohus veel kümme meest Christiania kanepiäris süüdi mõistnud ja aastaks kuni 5,5 aastaks vangi saatnud.

Ühtekokku mõistis Taani kohus seoses selle juhtumiga süüdi 76 inimest, kes said Christianias kanepiäri ajamise eest kokku 187 aastat vangistust. Omaaegsest hipikommuunist Kopenhaageni südalinnas on tänaseks saanud narkoäri süda.

Üks reedel süüdi mõistetuist oli 48-aastane motojõugu liige, kelle jõugunimi on Badass. Nagu kohtuprotsessil selgus, plaanitses tema müüki ühes konkreetses kohas. Pahaselt süüdistas ta kohut enda üle poliitiliselt õiguse mõistmises.

Need protsessid on mullu märtsis Christianias ja teistes Kopenhaageni piirkondades korraldatud suurte narkoreidide tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles