Bulgaaria linn kehtestas tänavamuusikuile haridusstandardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akrobaat tänaval esinemas.
Akrobaat tänaval esinemas. Foto: SCANPIX

Bulgaaria suuruselt teises linnas Plovdivis tänavaesinejaks pürgivad inimesed peavad edaspidi sissejuhatuseks esitama paberi oma kvalifikatsiooni kohta.

2019. aasta Euroopa Kultuuripealinnaks valitud Plovdivis võetakse edaspidi jutule vaid inimesed, kel ette näidata muusikahariduse diplom.

Kesk-Bulgaarias asuva linna võimude teatel järgivad nad mitme teise linna eeskuju. Näiteks Madridis peavad tänavamuusikuks pürgijad kõigepealt läbima kuulamise, tõsi, Hispaania pealinnas küll nõutakse vaid komisjoni standarditele vastamist, aga mitte ametlikke diplomeid.

Plovdiv aga jagatakse kolmeks tsooniks. Neist esimeses, mis hõlmab vanalinna ja põhilist poodlemistänavat, võivad esineda vaid vastava haridusega muusikud. Teine on reserveeritud inimestele, kel pole küll muusiku diplomit, aga kes on esinenud muusikasündmustel. Ülejäänud võivad oma annet näidata kolmandas tsoonis ehk mujal linnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles