Allikad: Jeemeni lõunaosas sai lahingutes surma 38 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huthi võitlejad
Huthi võitlejad Foto: SCANPIX

Jeemenis sai pühapäeval huthi šiiamässuliste ja hõimuvõitlejate lahingus riigi lõunaosa naftapiirkonna lähistel surma 38 inimest, ütlesid julgeolekuametnik ja hõimuallikad.

Sõjategevus puhkes, kui sunniitidest hõimuvõitlejad ründasid šiiitlike huthide positsioone Shabwa provintsis naftarikka Usaylani piirkonna lähistel, ütlesid allikad.

«Huthid ja nende liitlased (ekspresidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed - BNS) on kaotanud lahingus 30 võitlejat, hukkunud on ka kaheksa hõimuliiget,» ütles julgeolekuametnik.

Hõimuallikad kinnitasid hukkunute arvu.

Huthid ja neid toetavad sõjaväeüksused on vallutanud suure osa riigi põhja- ja idaosast, sundides president Abedrabbo Mansour Hadi põgenema esmalt pealinnast Sanaast riigi lõunaosa sadamalinna Adenisse ning seejärel sealt Saudi Araabiasse. Praegu viibib president Egiptuses Araabia Liiga tippkohtumisel.

Saudi Araabia alustas ööl vastu neljapäeva Jeemenis õhurünnakuid huthide edasitungi peatamiseks ning Hadi valitsuse võimule ennistamiseks.

Saudide sõnul on õhurünnakutega liitunud enam kui 10 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles