Väljaanded: Lubitzi nägemine võis olla 30 protsendi võrra halvenenud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki tahtlikus kukutamises kahtlustatav Andreas Lubitz on andnud lennundusekspertidele tõuke alustada kiireid muudatusi ohutuse tagamiseks.
Lennuki tahtlikus kukutamises kahtlustatav Andreas Lubitz on andnud lennundusekspertidele tõuke alustada kiireid muudatusi ohutuse tagamiseks. Foto: SCANPIX

USA New York Timesi ja Saksa Bildi väitel võis Germanwingsi õnnetuslennuki kaaspiloodi Andreas Lubitzi nägemine olla halvenenud, kuna ta silmi tuli haiglas ravida.

Prantsuse väljaanne Le Figaro aga kirjutas, et Lubitzi nägemine oli halvenenud 30 protsendi võrra. Need andmed pärinevad katastroofi uurimisega seotud Prantsuse allikalt.

Ka olevat Saksa võimude raportis Lubitzi kohta ära toodud, et tal oli terviseprobleeme, muuhulgas ka silmadega.

Senistel andmetel sõitis Lubitz Airbus A320 Prantsuse Alpides meelega vastu mäekülge.

Meedia on enesetapupiloodi motiivina on välja pakkunud karidele jooksnud suhet kui ka depressiooni.

Saksa politsei otsis läbi nii Lubitzi vanematekodu kui ka ta korteri Düsseldorfis ning leidis antidepressante. Saksa prokuröride andmetel oli piloodil kerge krooniline haigus ning ta võttis selle tõttu regulaarselt ravimeid.

Düsseldorfi ülikooli haigla teatel oli Lubitz viimati haiglaravil 10. märtsil ning kinnitati, et ta ei vajanud siis depressiooniravi. Millise haiguse tõttu Lubitz arstide poole pöördus, seda ei avalikustatud.

Kuigi meedias hakkasid levima teated Lubitzi halva nägemise kohta, ei ole Düsseldorfi haigla seda ametlikult kinnitanud.

Samuti ei ole teada, kas tal oli nägemise halvenemine ja kui oli, kas sellel oli siis seos teiste haiguste või depressiooniga.

Väidetavalt olevat tal olnud silmade võrkkesta põletik.

24. märtsil, katastroofipäeval oli kaaspiloot Andreas Lubitz haiguslehel.

Õnnetuses kaotas elu nii Lubitz  kui veel 149 inimest, kelle seas olid enim sakslasi ja hispaanlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles