Hispaania kuningakoda kärbib esmakordselt ajaloos oma eelarvet

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kuninganna Sofia (vasakul) koos kroonprintsess Letiziaga. Vanaema ja ema süles istuvad Leonora ja Sofia.
Hispaania kuninganna Sofia (vasakul) koos kroonprintsess Letiziaga. Vanaema ja ema süles istuvad Leonora ja Sofia. Foto: SCANPIX

Hispaania kuningakoda kärbib esmakordselt ajaloos oma eelarvet, muutudes Euroopa odavaimaks kuninglikuks majapidamiseks.

Kuningas Juan Carlos I ja kuninganna Sofia piiravad kulutusi, kuna Hispaania püüab kärpida eelarvepuudujääki ja tulla toime kaks aastat kestva majanduslangusega, vahendas Telegraph.

Zarzuela palee teatel on nende 2011. aasta eelarve oluliselt väiksem, kui 2010. aasta oma. Täpseid numbreid kuningakoda ei avalikustanud, kuid need selguvad septembri lõpus, kui eelarve esitatakse parlamendile tutvumiseks.

Juan Carlos ja kuninganna Sofia lühendasid augustis igaaastast suvepuhkust Mallorcal, käisid vähem purjetamas ja võtsid vastu tavapärasest vähem külalisi.

Briti õukond läks eelmisel majandusaastal maksumaksjatele maksma 38,2 miljonit naela. Järgnesid Hollandi (33,1 miljonit naela), Norra (23,4 miljonit naela) ja Belgia (11,5 miljonit naela) kuningakojad.

Hispaania õukonna aastaeelarve võib uuel aastal jääda 6,8 miljoni naela tasemele, mis on isegi vähem kui kulub Luksemburgi monarhide ülalpidamiseks (7,2 miljonit naela).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles