Rootsi kaitseministrit idee ELi ühisarmeest ei vaimusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist. Foto: Liis Treimann

Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist pole vaimustunud Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ideest moodustada Euroopa Liidu ühisarmee.

Hultqvisti arvates peaks Euroopa riigid pöörama tähelepanu oma kaitsevõimele ja sellega seotud investeeringutele. Ministri sõnul puudutab see ka NATO liikmesriike.

Venemaa arenemine on koos Krimmi ja Ida-Ukraina sündmustega läinud väga viltu. Olukorda ei lihtsusta Venemaa suurenenud aktiivsus õppuste kujul Läänemere regioonis ega surve avaldamine Balti riikidele, lisas ta.

«Olukord on ebakindel ja raskesti ennustatav. Nüüd on primaarne, et Euroopa Liit püsib ühtsena ega luba enda lõhenemist,» ütles Hultqvist Espoos Hanasaaris toimunud arutelul.

Kaitseminister pidas Rootsi ja Soome kaitsekoostöö üle nõu Soome kaitseministri Carl Haglundiga. Arutelu aluseks oli kaitsekoostööd puudutav raport, mis avaldati veebruaris Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles