Meediamogul Murdochi kõmuleht muutub netis tasuliseks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rupert Murdoch
Rupert Murdoch Foto: SCANPIX

Meediamoguli Rupert Murdochi juhitav News Corp kavatseb muuta internetis tasuliseks Suurbritannias ilmuva tabloidi News of the World.

Murdoch on ka varem võtnud sõna võrguväljaannete tasuliseks muutmise vajadusest, vahendas Reuters.

New Corpi seisukoha järgi on tasuta kättesaadavad võrguuudised harjutanud lugejad ära sellega, et uudiste eest polegi vaja maksta. See on aga omakorda viinud ajalehtede kasumite vähenemisele ja nende sattumiseni majandusraskustesse.

Korporatsioon hakkas sel aastal raha kasseerima The Timesi ja The Sunday Timesi võrguväljaannete lugemise eest. Kõmuleht The Sun on internetis seni kõigile kättesaadav.

Kuulujutte ja uudiseid avaliku elu tegelastest edastav News of the World muutub tasuliseks oktoobris. Lugejad saavad boonusena vaadata pilte ja videoid.

News Corpi Suurbritannia ajalehtede divisjoni News Internationali teatel läheb üks päev lugejatele maksma ühe naela (18,7 krooni) ja nelja nädala pikkune tellimus on 1,99 naela (37,2 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles