Saksa parlamendiliige astus abipakettide pärast tagasi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Gauweiler rääkimas oma partei CSU konverentsil Nürnbergis.
Peter Gauweiler rääkimas oma partei CSU konverentsil Nürnbergis. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Angela Merkelile serveeriti eile terav meeldetuletus, et Kreeka-abi kõnelustega tuleb hoida kindlat joont – prominentne parlamendiliige Peter Gauweiler loobus eile oma kohast

Bundestagis protestiks kantsleri päästepoliitika vastu euroalas. Merkeli konservatiivse alliansi liikmena kurtis Gauweiler (65), et tundis parlamendis survet hääletada abipakettide poolt, mida ta ei poolda.

Gauweiler on jõukas advokaat, kes on esitanud ühisraha vastu mitmeid juriidilisi süüdistusi ning nimetanud eurot muuhulgas «esperanto-rahaks», kirjutab Financial Times.

«Minult on avalikult nõutud, et ma toetaksin Bundestagis [asju], millele vastupidist olen aastaid propageerinud föderaalses konstitutsioonikohtus ning oma valijatele,» seisab parlamendiliikme pressiteates.

Gauweiler esindab Saksa ühiskonnas sügavuti levivat mõttesuunda, mis on üha vaenulikum Kreeka väljaupitamise suhtes nende hädadest.

Ringhäälingu ZDF märtsikuise küsitluse järgi on juba 52 protsenti sakslastest selle poolt, et Kreeka eurotsoonist lahkuks. Alles veebruaris oli vastav protsent 41.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles