Obama andis loa sanktsioonideks USA sihtmärke rünnanud kräkkerite vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama speaks during a summit on cybersecurity and consumer protection, Friday, Feb. 13, 2015, at Stanford University in Palo Alto, Calif. The president said cyberspace is the new "wild West" _ with daily attempted hacks and people looking to the government to be the sheriff. He's asking the private sector to do more to help.  (AP Photo/Evan Vucci)
President Barack Obama speaks during a summit on cybersecurity and consumer protection, Friday, Feb. 13, 2015, at Stanford University in Palo Alto, Calif. The president said cyberspace is the new "wild West" _ with daily attempted hacks and people looking to the government to be the sheriff. He's asking the private sector to do more to help. (AP Photo/Evan Vucci) Foto: Evan Vucci/AP

USA president Barack Obama andis kolmapäeval loa kehtestada sanktsioonid USA ja välisriikide kräkkerite suhtes, volitades valitsust blokeerima Ühendriikide sihtmärkidele korraldatud küberrünnakutega seotud isikute varad.

"Küberohud kujutavad Ühendriikidele üht tõsisemat majanduslikku ja rahvusliku julgeoleku alast väljakutset ning minu valitsus viib ellu laiahaardelist strateegiat neile vastuseismiseks," ütles Obama pärast täidesaatva määruse allkirjastamist.

Määruse kohaselt on USA rahandusministeeriumil voli külmutada või blokeerida ligipääs varadele neil isikutel, kes on seotud rünnakutega elutähtsate USA arvutivõrkude vastu, nagu pangandussüsteemid või elektrivõrgud, või andmevargusega, nagu krediitkaartide info varastamine.

"Kübersissetungid ja -rünnakud, millest paljud lähtuvad välismaalt, on suunatud meie ettevõtete vastu, kaubandussaladuste varastamisele ning lähevad Ühendriikidele maksma töökohti. Iraani häkkerid on rünnanud USA panku," ütles Obama Valge Maja avaldatud blogipostituses.

"Põhja-Korea küberrünnakus Sony Picturesi vastu hävisid andmed ning löödi rivist välja tuhandeid arvuteid. Avalikkuse ette on jõudnud ka teisi rünnakuid, mille käigus sattus häkkerite kätte üle 100 miljoni ameeriklase isikuandmed, sealhulgas krediitkaardiandmed ja meditsiiniline info," lausus president.

Obama kavatseb enda sõnul pahatahtlike kübertoimijate ohu tõrjumiseks rakendada oma ametikoha ja selle valitsuse volitusi, sealhulgas diplomaatilisi, kaubanduspoliitilisi meetmeid ning õiguskaitsemehhanisme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles