Sarkozy vastas kohtus rahastamisskandaali küsimustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Prantsuse Vabariigi president Nicolas Sarkozy
Endine Prantsuse Vabariigi president Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Endine Prantsuse president Nicolas Sarkozy ilmus kolmapäeval Pariisi kohtusse, et vastata 2012. aasta nurjunud presidendivalimiste kampaania rahastamiskandaali puudutavatele küsimustele, süüdistust endisele riigipeale esialgu ei esitatud.

Uurimine keskendub väidetele, et paremtsentristlik erakond Rahvaliikumise Liit (UMP), mida Sarkozy nüüd juhib, ei oleks pidanud tasuma talle kampaania kulupiiri ületamise eest määratud trahve.

UMP-d süüdistatakse riigi raha eest Sarkozy trahvide tasumises. Süüdistus on esitatud partei toonasele juhile Jean-François Copéle ja raamatupidajale Catherine Vautrinile.

Sarkozy vastab uurijate küsimustele Pariisi kohtus.

Tema 2012. aasta valimiskampaaniat süüdistatakse ka ürituste arvete võltsimises ja umbes 18,5 miljoni euro UMP kuludesse kandmises, millega ületaksid erakonna kampaaniakulutused seadusega lubatud määra ligi 50 protsendi võrra.

Sarkozy väidab, et tema ei teadnud kõigest sellest midagi.

Sarkozyle anti Prantsuse kohtusüsteemile omane erilise tunnistaja staatus (témoin assisté), kus kriminaaljuurdluses selgub suure tõenäosusega isiku osalus kuriteos, kuid talle ei esitata süüdistust.

Samas on võimalik sellele isikule süüdistus esitada hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles