Poola peaprokurör Zakajevist: tegutseme vastavalt seadustele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed Zakajev Poola politseinike vahel Varssavis.
Ahmed Zakajev Poola politseinike vahel Varssavis. Foto: SCANPIX

Poola peaprokurör Andrzej Sheremeti lubaduse järgi vaadatakse tšetšeeni iseseisvuslase Ahmed Zakajeviga seotud küsimus üle vastavalt seadustele.

Poola politsei pidas täna Varssavis kinni aastast 2003 Suurbritannias poliitpõgenikuna elava Zakajevi, kes tuli Poola ülemaailmsele tšetšeenide kongressile.

Kinnipeetud mehe teemal leidis aset telefonivestlus Sheremeti ja Venemaa peaprokuröri Juri Tšaika vahel, vahendas Interfax.

«Härra Sheremet kinnitas, et Vene Föderatsiooni kodanik Zakajev, kes on rahvusvaheliselt tagaotsitav, kuna teda süüdistatakse raskete ja eriti raskete kuritegude sooritamises, sealhulgas terrorismis, võeti Poola territooriumil kinni,» teatas peaprokuratuuri ametlik esindaja Marina Gridneva.

«Sheremet rõhutas, et Poola peaprokuratuur tegutseb ranges kooskõlas endale võetud kohustustega, mis on määratud ära rahvusvahelistes konventsioonides ja Vene ning Poola vahel sõlmitud kahepoolsetes lepetes,» vahendas Gridneva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles