Lukašenka: Venemaa relvasaadetisi Donbassi ei saa välistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka ei välista, et Venemaa saadab Ida-Ukraina nn separatistidele relvi ja lahingumoona.  

Bloombergi ajakirjanik tahtis teada, kas Venemaa saadab Donbassi lahingumoona ja soomukeid.

«Mul niisuguseid andmeid pole, mina ei tegelenud nende uurimisega. Kuid ma ei välistaks seda. Praegu on sinna relvi tekkinud nii ühelt kui teiselt poolt, sõditakse ju Nõukogude relvadega. Ameeriklaste relvi seal praegu pole, õnneks.»         

Ta märkis, et Nõukogude relvi on nii Ida-Euroopas, Venemaal kui Valgevenes. Seetõttu on ilmselt relvade ja lahingumoona saadetisi piisavalt nii siin kui seal, neid toimetatakse nii ühelt kui teiselt poolt, tõdes ta.  

Lukašenka rõhutas, et Venemaa ei saada Donbassi oma regulaarvägesid, kuna «Venemaal on piisavalt sõjalises mõttes kogemustega inimesi, kes on valmis minema lahingutegevuse piirkonda vabatahtlikult ja seda kas siis ideoloogilistel kaalutlustel või raha pärast».  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles