Leedu loob riigi lääneosas uue motoriseeritud jalaväebrigaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
200-meetrine Leedu lipp Vilniuses.
200-meetrine Leedu lipp Vilniuses. Foto: SCANPIX

Leedu relvajõud loovad riigi lääneosas uue motoriseeritud jalaväebrigaadi ning selle staap luuakse tuleval aastal, ütles reedel Leedu kaitsejõudude ülema pressiesindaja Mindaugas Neimontas.

Riiklik julgeolekunõukogu langetas vastavasisulise otsuse reedel.

«Uus motoriseeritud jalaväebrigaad luuakse Lääne-Leedus. Brigaadi staabi loomine kavandati 2016. aastasse ning hakkab põhinema Klaipedas juba asuva maavägede operatsiooniliste planeeringute ja juhtimiskeskuse isikkooseisul,» ütles Neimontas.

Esindaja sõnul lisatakse brigaadi koosseisu 2021. aastal uued jalaväe- ja suurtükiväe pataljonid.

Praeguse seisuga on Leedul üks maavägede brigaad - Raudhundi mehhaniseeritud jalaväebrigaad. Lisaks esitati ettepanek, millega soovitakse viimasele lisada 2021. aastaks logistikapataljon.

Raudhundi brigaadi staap ja diviisid paiknevad Leedu keskosas Jonava rajoonis Ruklas.

Leedu relvajõududes on praeguseks umbes 8000 elukutselist sõjaväelast ja kavade alusel soovitakse nende arvu järjepidevalt suurendada. Lisaks on relvajõududes ka 4500 vabatahtlikku kaitseväelast.

Leedu alustas kaitsevõimekuse tugevdamist pärast Ukraina kriisi puhkemist ja Venemaa sõjalise aktiivsuse tõusu Läänemere piirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles