Kuuba tahab 2020. aastaks kõigile kuubalastele ligipääsu internetile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: SCANPIX

Havanna teatas neljapäeval eesmärgist tagada «kõigile kuublastele» 2020. aastaks ligipääs internetile.

Ühendriikide hinnangul on seda eesmärki Kuuba valitsuse kommunikatsioonialase monopoli tõttu raske täita.

Praegu on kommunistlikul saareriigil üks maailma madalamaid internetile ligipääsu näitajaid. Vaid 3,4 protsendil Kuuba elanikest on võimalik kodust internetiga ühenduda.

«Kuuba valitsus tegutseb selleks, et tagada viie aasta jooksul IT-ressursside ja interneti kättesaadavus kõigile kuubalastele,» ütles kommunikatsiooniministeeriumi IT-direktor Ernesto Rodriguez ametliku uudistekülje Cubadebate vahendusel.

Kuubaga kõnelusi pidavale USA delegatsioonile lähedal seisev ametnik ütles esmaspäeval, et Kuubal on raske tagada aastaks 2020 isegi 50 protsendile elanikkonnast ligipääs internetile, kui Havanna ei tühista riigi monopoli telekommunikatsiooni sektoris ning keeldub lubamast erafirmade konkurentsi ning välisinvesteeringuid.

«Nad kaaluvad mehhanisme, mille abil nad saaksid laiendada ligipääsu internetile, säilitades samal ajal mehhanismi turu suunamiseks,» ütles Ühendriikide välisministeeriumi ametnik.

USA ja Kuuba alustasid jaanuaris kõnelusi kahe riigi suhete normaliseerimiseks. Läbirääkimistel on laual ka Kuuba ja USA telekommunikatsioonisektorite vahel normaalsete sidemete sisseseadmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles