Allikas: Saudi-Araabia eriüksuslased osalevad Jeemeni operatsioonides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi-Araabia eriüksuse snaiprid
Saudi-Araabia eriüksuse snaiprid Foto: SCANPIX

Jeemenis toimuvates sõjaoperatsioonides osalevad ka Saudi-Araabia eriüksuslased, ütles saudiaraablasest nõunik laupäeval.

Saudi-Araabia alustas 26. märtsil Jeemenis õhurünnakuid peatamaks huthi mässuliste pealetungi Jeemeni lõunaosas asuvale Adeni sadamalinnale.

Koalitsiooni teatel pole neil hetkel kavas Jeemenisse maavägesid saata.

Samas on Saudi-Araabia armee ja mereväe eriüksuslased sooritanud konkreetseid operatsioone, ütles nõunik.

Anonüümsust palunud nõunik ei avalikustanud, kas eriüksuslased viibisid kõnealuste operatsioonide käigus Jeemeni pinnal või mitte.

Maavägede eriüksuslased toimetasid Jeemeni presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsetele võitlejatele relvi ja kommunikatsioonivahendeid, sõnas allikas.

Nende mereväelastest ametivennad «koordineerisid ja andsid nõu», et presidendile truud võitlejad saaksid sooritada mässulistele vasturünnakut, lisas ta.

Eriüksuslased «jätkavad oma lävimist» Hadile lojaalsete võitlejatega. Lisaks osalesid nad operatsioonis, mis oli suunatud Bab el Mandebi väinas asuva Myuni saare hõivanud huthide vastu.

«Eriüksuslased isoleerisid saare ja operatsioon huthide järelejääva kohaloleku hävitamiseks kestab,» lisas allikas.

Iraan lükkas tagasi «täielikult valed» väited, et tarnib Jeemenile relvi, kuid Lääne diplomaat ütles AFP-le, et «saadetisi on olnud palju».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles