Microsoft läheb kärpekääridega Soome IT-osakonna kallale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal.
Töölised väljumas Microsoftile kuuluva Nokia mobiiltelefonide osakonna kontorist Oulus Soomes pärast suurkoondamisi üle-eelmisel aastal. Foto: Markku Ruottinen / AP

Microsoft alustas Soomes ametiühingutega läbirääkimisi IT-osakonna personali vähendamise teemal; Soome meedia teatel tahetakse kärpida kolmandik töökohtadest.

Eelmisel suvel teatas Microsoft, et kokku on plaanis koondada Soomes 1050 töötajat. Microsofti Tampere osakonna juhtkonna esindaja Kalle Kiili ütles Soome rahvusringhäälingule Yle, et IT-osakonna tulevad kärped sisalduvad selles varemteatatud numbris.

«Teistes osakondades on läbirääkimised juba olnud. On ootuspärane, et ka IT-osakonnas tuleb midagi,» ütles Kiili.

Kui palju Microsoft tugiteenuseid pakkuvast IT-osakonnast koondada tahab, Kiili ei öelnud. «Firma ei avalda numbreid, sestap on parem kui mina ka ei ütle. Aga kärbe saab olema sihtrühmast kolmandik,» ütles ta.

2013 septembris 5,44 miljardi euroga Nokia mobiilitootmise ostnud Microsoft teatas mullu juulis, et kavatseb üle maailma koondada 18 000 töötajat, neist 12 500 Nokia eks-töötajat, neist omakorda üle tuhande Soomest. Peamiselt puudutavadki kärped IT-tugiteenuseid. 1,1-1,6 miljardit USA dollarit maksma minev koondamisprogramm peaks ettevõtte teatel tooma edaspidi kulude kokkuhoidu umbes 0,6 miljardit dollarit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles