Poola ehitab Kaliningradi oblasti lähistele valvetornid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaliningradi oblast ja Poola piir
Kaliningradi oblast ja Poola piir Foto: Wikipedia.org

Poola uudisteagentuuri PAP teatel ehitab Poola Venemaale kuuluva Kaliningradi oblasti lähistele valvetornid, milles on kaamerad.

Kuue umbes 50-meetrise torni ja kaamerate abil hakatakse jälgima 200 kilomeetri pikkust piiriala.

Poola piirivalve teatel tahetakse tornide ja valvekaamerate süsteem käivitada juba sel suvel.

Euroopa Liit maksab kinni kolm neljandikku piirile rajatavate objektide maksumusest. Kinnitamata andmetel läheb kogu jälgimissüsteem maksma 34 miljonit eurot.

Ukraina kriis kestab ning Venemaa ja NATO suhted on muutunud aina teravamaks. See sõjaline liit ning Ida-Euroopa riigid kahtlustavad, et Venemaa on paigutanud Kaliningradi piirkonda Iskander-rakette.

Wikipedia: Läänemere kagurannikul asuv Kaliningradi oblast on Venemaa läänepoolseim oblast, mis kuulub Loode föderaalringkonda. Ta on riigi ülejäänud territooriumist eraldatud, kuna vahele jäävad Leedu ja Velgevene. Oblast piirneb lõunast Poola ning põhjast ja idast Leeduga. Oblastil on läänes pääs Läänemerele ja Visla lahele, põhjas Kura lahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles