Kyiv Post: venelasest võitleja võis toime panna sõjakuriteo

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa toetatud Ida-Ukraina separatist ja ukrainlastest sõjavangid
Venemaa toetatud Ida-Ukraina separatist ja ukrainlastest sõjavangid Foto: SCANPIX

Ukraina suurim inglisekeelne leht Kyiv Post teatas, et Ida-Ukrainas tegutsev venelasest võitleja Arseni Pavlov võis üles tunnistada, et tappis 15 ukrainlasest sõjavangi ning tegemist võib seega olla sõjakuriteoga.

Pavlov, kes kasutab enda kohta hüüdnime Motorola, teatas selle väljaande ajakirjanikule, et on tapnud ukrainlasi.

Ajakirjanik tahtis Motorolalt esmalt kommentaari väite kohta, et ta lasi jaanuari lõpul hukkamisstiilis maha vangi Ihor Branovõtski.

«See, mida minu kohta väidetakse, ei pea paika. Ma ei tapnud ainult ühte vangi, vaid 15 vangi,» teatas venelane.

Ajakirjanik salvestas Pavlovi poolt öeldu ning seda võidakse kasutada sõjakohtus tõendusmaterjalina, kui salvestise autentsust kinnitatakse.

Kyiv Posti poolt küsitletud sõjakuritegude eksperdi arvates peaks originaallindistuse edastama krimiuurijatele, kes suudavad eristada lindistusel olevad hääli ja helisid ning kinnitada autentsust.

Ekspert on seisukohal, et kui venelane tõesti hukkas ukrainlasi, siis saab seda tõlgendada inimsusevastase kuriteona.

Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International Ukraina osakonna juhi Tatjana Mazuri sõnul kehtivad teatud inimõigused isegi sõjaolukorras ning sõjavangide hukkamise saab liigitada sõjakuriteoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles