Raamat: Clintonite elu Valge Maja perioodil oli täis skandaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill ja Hillary Clinton 2015. aasta alguses
Bill ja Hillary Clinton 2015. aasta alguses Foto: SCANPIX

USAs anti välja uus raamat «The Residence: Inside the Private World of White House», mis paljastab Bill ja Hillary Clintoni peresaladusi, kui nad olid USA esipaar ja elasid Valges Majas.

Poliitikaajakirjaniku Kate Anderson Broweri poolt kirjutatud raamatus on ka fakte Monica Lewinsky skandaalist, edastab New York Post.

Monica Levinsky oli 1995- 1996 Valge Maja praktikant, kellega president Bill Clintonil tekkis seksisuhe, mis paljastus.

Raamatus on esile toodud juhtum, mis toimus Bill Clintoni ja Monica Lewinsky seksiskandaali kõrgpunktis. Koristaja oli ühel hommikul läinud Clintonite magamistuba koristama kui leidis voodilinadelt palju verd nagu keegi oleks mõrvatud.

Hiljem ilmnes, et veri pärines president Bill Clintoni peast, kes enda sõnul oli jooksnud vastu vannitoa ust. Valge Maja töötajad teadsid, et Bill ja Hillary Clinton ei saa omavahel läbi ning magamistoas võis toimuda midagi vägivaldset.

«Meile teadaolevalt lõi Hillary Clinton oma meest suure ja raske raamatuga, tekitades talle peahaava,» sõnas anonüümseks jääda soovinud allikas raamatu kirjutajale.

Broweri raamatu kohaselt oli presidendipaari öökappidel vähemalt 20 raamatut, millest proua Clinton oma mehe ründamiseks ühte kasutas. Teada on, et paari raamatute seas oli alati ka piibel, kuid ei ole andmeid, kas ta meest just piibliga lõi.

Brower kirjutab, et Clintonid hoidsid Valge Maja töötajaid pingeseisundis oma pidevate tülidega ning kohtlesid nende alluvuses töötavaid inimesi üsna ülbelt.

Vahel aga ei rääkinud nad väga pikka aega üksteisega. Töötajad aga pidid mõistma ja nuputama, kuidas Clintonite paari koos avalikele üritustele saada.

Valge Maja florist Ronn Payne meenutas, et ta nägi ükskord kahte kelnerit ukse taga kuulamas, kuidas Clintonid jälle sõnelesid. Paari karjumine ulatus ka tema kõrvu.

«Presidendi naine Hillary karjus äkki, et sa «kuradi s**a ning siis oli kuulda, kuidas mingi raske asi läbi õhu vihises ning vastu seina tükkideks lendas. Töötajad arvasid siis, et tegemist võis olla näiteks laualambiga,» meenutas florist.

Lisaks neile näidetele on raamatus veel üsna mahlakaid episoode USA kunagise esipaari elust.

Poliitikaajakirjanikuna tuntud Brower intervjueeris raamatu tarbeks rohkem kui 100 Valge Maja kunagist töötajat.

Intervjueeritavate seas olid aga ka ekspresidentide abikaasad Laura ja Barbara Bush ning Rosalynn Carter.

Wikipedia: William Jefferson Clinton (sünninimega William Jefferson Blythe III; sündinud 19. augustil 1946), laiemalt tuntud kui Bill Clinton, oli Ameerika Ühendriikide 42. President.Ta oli USA president kaks ametiaega 1993 – 2001.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles