Vene allveelaev ujutatakse põlengu kustutamiseks üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Severodvinski laevaremonditehase dokis.
Allveelaev Severodvinski laevaremonditehase dokis. Foto: SCANPIX

Kuivdokk, kus asub põlema süttinud Vene tuumaallveelaev Orjol, ujutatakse põlengu kustutamiseks üle, ütles Severodvinski laevatehases Zvjozdotška moodustatud kriisikeskuse esindaja Jevgeni Gladõšev.

Foto: Kuvatõmmis

«Esialgsetel andmetel puhkes tulekahju allveelaeva alumises osas ja seda kustutatakse ülevalt. Seetõttu alustati merevee kuivdokki laskmist, mis kestab tunde,» ütles kõneisik.

Gladõševi hinnangul vältab operatsioon 5-7 tundi. Lahtist tuld praegu näha ei ole, suits on mõnevõrra alanenud ja kustutustööd jätkuvad, lisas kõneisik.

Võimuesindajate kinnitusel pole allveelaeval tuumakütust ega relvi. Meedia andmetel lendas sündmuskohale Venemaa mereväe ülemjuhataja admiral Viktor Tširkov ja ülejäänud juhtkond.

Tuumaallveelaeval Orjol puhkes tulekahju plaanipäraste hooldustööde käigus Severodvinski Zvjozdotška laevatehases. Viimastel andmetel oli põlengu põhjuseks hooletus keevitustöödel. Asjaolude selgitamiseks on algatatud kriminaaluurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles