Soome kaitsejõud on hämmingus: alasti sõdur esines telesarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukutselised sõdurid peavad käituma sobivalt mitte üksnes missioonil, vaid ka vabal ajal. Fotol on ISAFi ridadesse kuulunud Soome ja Rootsi sõdurid.
Elukutselised sõdurid peavad käituma sobivalt mitte üksnes missioonil, vaid ka vabal ajal. Fotol on ISAFi ridadesse kuulunud Soome ja Rootsi sõdurid. Foto: SCANPIX

Alasti Soome allohvitseri osalemine populaarses telesarjas «Aatami etsii Eevaa» («Aadam otsib Eevat») tõstatas kaitsejõududes rida küsimusi.

Peastaabi pressiesindaja Mika Kalliomaa ütles ajalehele Keskisuomalainen, et sõdur läks üle lubatu piiride.

Seda, kas 26-aastase Juuso ülesastumisel on ka mingeid tagajärgi, ei osanud kolonel Kalliomaa praegu öelda. «Põhimõtteliselt pole sünnis, kui sõdur esineb televisioonis alasti, kuid täpsemalt ma kommenteerida ei saa, kuna ei tunne saate formaati,» rääkis ta.

Keskisuomalainen kirjutab, et sõjaväelaste käitumise kohta on olemas kindlad reeglid. Kohatu käitumise puhul võib elukutselist sõjaväelast karistada kas meeldetuletuse, hoiatuse või distsiplinaartrahviga.

Seaduse järgi tuleb halvakspanu põhjustav käitumine hukka mõista. «Seadus näeb ette, et keegi peab tõlgendamise ära tegema. Isiklikult arvan, et alasti sõduri esinemine televisioonis on põhimõtteliselt üllatav ja eriline tegu,» rääkis Kalliomaa.      

Koloneli sõnul peab sõjaväelane armees kehtivaid reegleid pidama meeles, kui ta astub üles avalikkuse ees ja hoidma neid meeles ka vabal ajal.

Telekanali Nelonen andmetel vaatas esmaspäeval eetris olnud avasaadet 887 000 soomlast. Telesarjas otsitakse paarilist, kusjuures osalejad on täiesti alasti. Osalejate alastus tekitas sotsiaalmeedias suurt elevust ja näiteks Twitteris kommenteeriti seda väga elavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles