Film Kim Jong-uni salamõrvast jõudis Põhja-Koreasse õhupallidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «The Interview»
Kaader filmist «The Interview» Foto: SCANPIX

Põhja-Korea juhtkonda vihastanud Hollywoodi filmi «The Interview» tuhanded DVDd on jõudnud sellesse suletud kommunistlikku riiki.

Aktsiooni taga on 20 aastat tagasi Põhja-Koreast Lõuna-Koreasse põgenenud Lee Min-bok, kes on ka varem sinna keelatud materjali saatnud, edastab Reuters.

Põhja-Koreasse jõudnud DVDd olid kinnitatud õhupallide külge. Põhja-Korea ametnikud teatasid, et õhupallide lennutamine üle riigipiiri on sõja kuulutamine ning neil on õigus õhupallid alla lasta.

Filmis «The Interview» värbab USA Luure Keskagentuur (CIA) kaks isikut tegema Põhja-Korea diktaatori Kim Jong-uniga intervjuud, kuid tegelikkuses on nende plaaniks riigijuht mõrvata.

Möödunud aastal langes produktsioonifirma Sony selle linateose tõttu küberrünnaku alla ning kinosid ähvardati terrorirünnakutega. USA kahtlustab, et selle taga oli Põhja-Korea.

Lõuna-Korea võimud ei soovitanud selle filmiga õhupallide saatmist naaberriiki.

Õhupallidega erinevate esemete ja teadete saatmine Põhja-Koreasse on lõunakorealaste seas küllalt tavaline praktika rahumeelseks vastuhakuks eraldatusele ja Kim Jong-uni režiimi brutaalsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles