Puškovi sõnul ei kiirenda Ilvese väljaütlemised piirileppe ratifitseerimist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma välisasjade komitee esimees Aleksei Puškov keskel.
Vene riigiduuma välisasjade komitee esimees Aleksei Puškov keskel. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma välisasjade komitee võttis täna ametlikult menetlusse seaduseelnõud Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimiseks, kuid komitee esimehe Aleksei Puškovi sõnul võib protsess kujuneda pikaks ning märkis muu hulgas, et ka president Toomas Hendrik Ilvese väljaütlemised ei kiirenda seda.

Puškovi sõnul oodatakse leppele enne duuma täiskogu ette jõudmist veel mitmeid eksperthinnanguid ning arutellu võivad sekkuda ka duuma teised komiteed, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Puškovi sõnul ei aita ratifitseerimisprotsessile kindlasti kaasa Eesti-poolsed provokatiivsed avaldused - nagu president Ilvese poolt Inglise ajalehele Times antud intervjuus öeldu, et Kreeka, Itaalia, Ungari ja Küpros, kes soovivad Venemaa vastaste sanktsioonide lõdvendamist, on «Putinile kasulikud idioodid».

«Ma ei tea, kui härra Ilves oleks huvitatud selle leppe maksimaalselt kiirest ratifitseerimisest, arvan, et ta mõtleks enne, kui selliseid avaldusi teeb. Loomulikult ei saa me seda jätta arvesse võtmata, aga parlamentides istuvad ju inimesed ja neil on ka teatud emotsioonid - ning mitte ainult Eesti parlamendis,» sõnas Puškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles