Itaalia parempoliitik ähvardas mustlaslaagrid buldooseriga laiali lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjaliiga juht Matteo Salvini
Põhjaliiga juht Matteo Salvini Foto: SCANPIX

Itaalia immigrantidevastase Põhjaliiga juhile said kolmapäeval osaks taunivad avaldused üleskutse eest mustlaslaagrid buldooseritega laiali lükata.

Itaalia parempoolsete tõusev täht Matteo Salvini ütles usutluses, et tema «annaks aega kuus kuud ja teeks pärast seda mustlaslaagrid buldooseritega maatasa».

Tema sõnul peaksid romid endale maja üürima või ostma nagu teised Itaalias elavad inimesed.

Itaalias elab umbes 170 000 romi, kellest rohkem kui pooled on alalise töö ja elukohaga Itaalia kodanikud. Ülejäänud 40 000 elavad aga üsna vaestes tingimustes ajutistes laagrites ja kannatavad vihakuritegude all.

Kohalikul tasandil kehtivad reeglid ei lase laagriasukatel sotsiaalelamispinda taotleda isegi siis, kui nad on sündinud Itaalias, mistõttu on nad määratud elama taraga piiratud keskustes, kaugel koolidest, kaubanduskeskustest, tervishoiuasutustest ja töökohtadest.

«Olles meid 30 aastat segregeerinud, tahavad nad nüüd meist vabanemiseks buldooserid appi võtta. Katsugu ainult,» ütles mustlasnõukogu esindaja Dijana Pavlovic.

Ehkki Salvini avaldusele leidub sotsiaalmeedias toetavaid kommentaare, milles kutsutakse laagreid kõigi elanikega tükkis maatasa tegema, ütles parlamendi alamkoja spiiker Laura Boldini, et parempoliitiku sõnakasutus on väga murettekitav.

«Mustlaslaagrid tuleb kaotada, aga vaja on alternatiivseid majutuslahendusi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles