Kreeka kutsus Ilvese ütlusega seoses välja Eesti suursaadiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Times
The Times Foto: SCANPIX

Kreeka välisministeerium teatas kolmapäeval, et kutsus välja Eesti suursaadiku Margus Rava, kellele esitati protest seoses president Toomas Hendrik Ilvese väljaandele The Times antud intervjuuga.

Kreeka välisministeerium märkis, et taolised väljaütlemised pole kooskõlas Euroopa poliitilise kultuuriga ega ei vasta kahe liitlase ning partneri nagu Kreeka ja Eesti suhete ja kontaktide tasemele.

President Ilvese ütles ajalehele The Times antud usutluses, et Kreeka, Itaalia, Ungari  ja Küpros, kes soovivad Venemaa vastaste sanktsioonide lõdvendamist, on «Putinile kasulikud idioodid», kes tema hinnangul lõhestavad ühtlasi ühenduse ühtsust.

Kreeka ei toeta Venemaa-suunalisi sanktsioone, mis riigi hinnangul võivad kaasa tuua uue külma sõja Venemaa ning lääneriikide vahel.

«Venemaa vastusanktsioonid on Kreeka majandusele kahju tekitanud. Ent me teame, et see survevahend oli vastus sanktsioonidele Venemaa vastu, mille loogikaga me täielikult nõus ei ole,» ütles Kreeka peaminister Alexis Tsipras ühisel pressikonverentsil Venemaa presidendi Vladimir Putiniga Moskvas.

Tsipras lisas, et Kreeka on sanktsioonide kehtestamise osas näidanud üles vastumeelsust. «See ei ole tõhus lahendus. Meie hinnangul võib see kaasa tuua uue külma sõja Venemaa ja Lääne vahel,» rääkis ta.

Putini sõnul on kahetsusväärne, et Venemaa kehtestatud vastusanktsioonid on Kreeka majandust mõjutanud. «Siiski ei saa me teha erandeid ühegi Euroopa Liidu riigi osas,» rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles