Ahmadinejad: lääne sanktsioonid Iraanile ei mõju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahmoud Ahmadinejad.
Mahmoud Ahmadinejad. Foto: SCANPIX

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad teatas täna Ameerika Ühendriikides televisioonile, et lääne sanktsioonid Teherani tuumaprogrammi osas tema riigile ei mõju, vahendab AFP.

Samuti tõrjub Ahmadinejad paralleelselt ka läänemaailma kriitikat Iraani seadusandluse aadressil, kus äsja mõisteti naine abielurikkumise tõttu surma kividega loopimise läbi.

Presidendi sõnul pole aga naist kunagi tahetud mõista surma just kividega loopimise läbi. Ahmadinejadi teatel levis taoline väär uudis Saksa uudistekanali kaudu.

Samuti rõhutas ta, et kui kohtuotsus on tehtud, on süüdistataval võimalus enne kohtuotsuse täideviimist neljal eri viisil esitada apellatsioon, vahendab Helsingin Sanomat.

Nädala alguses teatasid ametivõimud, et 43-aastane Sakineh Mohammadi-Ashtiani on mõistetud surma, kuid kohtuotsus vaadatakse uuesti läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles