Lennujuhtide streigi jätkumise tõttu jäid Prantsusmaal ära sajad lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanid teatavad tühistatud lendudest Prantsusmaal Nice Cote d'Azuri rahvusvaheline lennuväljal.
Ekraanid teatavad tühistatud lendudest Prantsusmaal Nice Cote d'Azuri rahvusvaheline lennuväljal. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal jäid kolmapäeval alanud lennujuhtide streigi tõttu ka neljapäeval ära ja hilinesid sajad lennud.

Tsiviillennundusamet palus lennufirmadel kaose vältimiseks pooled lennud tühistada.

Neljapäeval jäi ära rohkem lende kui kolmapäeval, mil streik algas. Lennundusametnike sõnul kandis lendude eelnev tühistamine vilja - lennujaamad ei olnud täis vihaseid reisijaid, sest nad said reisi ärajäämisest juba varem teada ja võisid plaane muuta.

Mõjuvõimas ametiühing SNCTA kuulutas välja kahepäevase streigi töö- ja pensionitingimuste üle tekkinud vaidluste tõttu. Muu hulgas tekitab lahkhelisid kavatsus tõsta lennujuhtide pensioniiga 57 eluaastalt 59-le.

Lennujuhtide ametiühing on kutsunud korraldama streike ka 16.-18. aprillil ja 29. aprillist 2. maini, mis on Prantsusmaal pühadeperioodid.

Lennufirma Air France teatas, et Pariisi Orly lennujaamas toimub neljandik lende - ühendus Prantsusmaa linnadega toimib 40 protsendi ulatuses. Charles-de-Gaulle'i lennujaama reisidest toimuvad pooled keskmaalennud.

Pikamaalende streik ei mõjuta.

Odavlennufirma easyJet tühistas neljapäeval üle 220 lennu, mida on pisut rohkem kui kolmapäeval. Tema konkurent Ryanair seevastu oli sunnitud ära jätma üle 500 lennu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles