Lavrov kinnitab kavatsust Normandia kvarteti kohtumisel osaleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov kinnitas neljapäeval kavatsust osaleda esmaspäeval Berliinis peetavatel neljapoolsetel Ukraina-kõnelustel.

Prantsuse, Saksa, Vene ja Ukraina välisminister kohtuvad Berliinis, et pidada jätkukõnelusi veebruaris Ukraina sõja lõpetamiseks sõlmitud relvarahu üle.

«Me kohtume esmaspäeval Berliinis Normandia formaadis ministrite tasandil,» ütles Lavrov Moskvas ajakirjanikele.

«Me kutsume - ja teeme seda üha tungivamalt - Kiievi võime ning Prantsusmaad ja Saksamaad kui Minski lepete garante avaldama survet Ukrainale, et ta täidaks selle, millele nende president alla kirjutas,» sõnas Lavrov.

«Kõik tunnistavad - ka Euroopa pealinnad on hakanud seda avalikult, ehkki vastumeelselt tunnistama -, et Kiievi ametivõimud on selle võtmetähtsusega dokumendi jõustamise peamine takistus.»

Lavrovi sõnul on Ukraina võimud, kes on kohustatud võtma vastu seaduse isehakanud Donetski ja Luganski vabariigi eristaatuse kohta, «pööranud oma kohustuse pea peale ja esitanud selle tingimuseks rea vastuvõetamatuid nõudmisi, mis on vastuolus Minski lepetega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles