Vene õhudessantväelased läbisid jalgsimarsi Põhja-Jäämerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Arktikas õppustel.
Sõdurid Arktikas õppustel. Foto: SCANPIX

Vene õhudessantväed sooritasid esmakordselt jalgsi matka Põhja-Jäämere jääpinnal, teatas väeliigi pressiesindaja polkovnik Jevgeni Meškov.

«Humanitaarotsingute ja ja päästeretke käigus Põhjapoolusele läbisid Vene õhudessantväed mitme kilomeetri pikkuse Arktika kõrbe 15-18 meetrit sekundis puhunud tuulte ning poolemeetrise nähtavuse tingimustes,» ütles pressiesindaja.

«Kuus tundi kestnud marss toimus koostöös Vene geograafiaühingu ekspeditsioonikeskuse polaarekspertidega,» sõnas Meškov. Retke käigus harjutasid õhudessantväelased lumises kõrbes minimaalse nähtavuse oludes orienteerumisoskusi, lisas ta.

«Õhudessantväelased kasutasid marsi ajal dünaamilist liikumisrežiimi, peatudes iga 30 minuti kõndimise järel viieks minutiks. See võimaldas sõduritel jääda valitud tempo juurde ning väegrupi lõpus kõndinud sõduritel mitte maha jääda,» sõnas Meškov.

Ivanovo ja Pihkva õhudessantdiviiside sõdurid viisid koos Valgevene ja Tadžikistani kolleegidega läbi esimese ühise dessandi Põhja-Jäämere triivival liustikul 89. põhjalaiuskraadil põhjapooluse vahetus läheduses. Operatsiooni käigus kasutasid õhudessantväelased spetsiaalset langevarjusüsteemi «Arbalet» («Amb»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles