Castro ja Obama pidasid telefonivestluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil USA president Barack Obama
Pildil USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

 USA president Barack Obama ja Kuuba riigipea Raúl Castro pidasid enne võimalikku kohtumist Panamal Ameerika riikide tippkohtumisel telefonivestluse, teatas Havanna ja Valge Maja.

Kuuba riikliku infoagentuuri asedirektor Jorge Leganoa ütles, et Obama ja Castro vestlesid telefonitsi neljapäeva õhtul.

«Saan kinnitada, et president Obama vestles kolmapäeval president Castroga enne Washingtonist lahkumist,» ütles anonüümsust palunud Valge Maja ametnik.

Neljapäeva õhtul kohtusid üle 58 aasta kahe riigi välisministrid. USA nimetas välisminister John Kerry ja Kuuba välisametkonna juhi Bruno Rodrigueze kohtumist konstruktiivseks.

Obama ja Castro saabusid neljapäeva õhtul Panama Citysse, kus algab reedel kahepäevane Ameerika riikide tippkohtumine.

Havanna jaoks on tegemist esmakordse osalemisega Ameerika riikide tippkohtumisel selle 21-aastase ajaloo jooksul.

Ühendriigid ja Kuuba teatasid mullu 17. detsembril ajaloolisest kokkuleppest suhete normaliseerimiseks, mis toob kaasa saatkondade taasavamise ning Kuubale kehtestatud reisi- ja kaubanduspiirangute mõnetise leevendamise. Sellest ajast alates on kahe riigi diplomaadid pidanud suhete normaliseerimiseks kolm kõnelustevooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles