Narõškin: Balti riike ja Poolat vaevab alaväärsuskompleks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läänemere-äärsed Euroopa Liidu liikmesriigid ilmutavad Venemaaga kultuuri- ja teadussidemeid piirates alaväärsuskompleksi, ütles Vene riigiduuma spiiker Sergei Narõškin reedel.

«Tõepoolest, katsed piirata kontakte, sealhulgas kunstnike ja teadlaste vahel, näivad täiesti metsikuna, kahjuks ei saa ma seda teatud Läänemere rannikul asuvate EL-i liikmesriikide puhul kirjeldada muudmoodi kui mingi alaväärsuskompleksi avaldumisena,» ütles Narõškin riigiduumas Prantsuse parlamendi delegatsiooniga kohtudes.

Duumaspiiker väljendas heameelt võimaluse üle võõrustada Prantsuse delegatsiooni. «Mida sagedamini me praegusel ajal kohtume, seda parem.»

Prantsuse kolleegid on Venemaa pikaajalised ja usaldusväärsed partnerid, sõnas ta. «Kahjuks on meie tegevuse sunnitud kokkutõmbamine kahjustanud nii Prantsusmaad kui ka Venemaad.»

«See võib Washingtonis ja mõnedes Euroopa riikides asuvate kõrgete võimukandjate jaoks olla põhjus rõõmustada või tunda kahjurõõmu,» lausus Narõškin.

Katsed piirata parlamentidevahelist dialoogi ja kontakte ei ole mitte üksnes vastuolus terve mõistusega, vaid ka parlamentarismi olemusega, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles