Zahhartšenko ähvardas Kadõrovi maha lasta

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zahhartšenko eile Vene telekanali LifeNews'i otse-eetris
Aleksandr Zahhartšenko eile Vene telekanali LifeNews'i otse-eetris Foto: Ekraanitõmmis LifeNews'i videolt

Isehakanud Donetski Rahvavabariigi juht Aleksandr Zahhartšenko ähvardas eile otse-eetris Vene telekanalile LifeNews'ile antud intervjuus Tšetšeenia Vabariigi presidendi Ramzan Kadõrovi maha lasta.

Tüli sai alguse, kui Ida-Ukrainasse nn rahvavabariikide territooriumile saabusid Tšetšeenia siseministeeriumi eriüksused, mille ülesanne on likvideerida isepäiseid separatistide relvagrupeeringute komandöre, kes on tõrksad alluma Donetski ja Luganski  «ühtsele», st Kremli juhtkonna korraldustele, vahendas Ukraina uudisteportaal newsdaily.com.ua

Zahhartšenko andis mõista, et ta mõistab Kadõrovi surma mahalaskmise läbi, juhul kui «Kadõrovi koerad» võtavad ette mõne tema relvagrupeeringutest.

See ei ole esimene taoline juhtum «kadõrovlaste» ning separatistide vahel. Selle aasta alguses röövisid väidetavalt Ida-Ukrainas tegutsevad tšetšeenid ühe nn Novorossija juhttegelase Pavel Gubarevi otse tema kontorist. Hiljem lasti mees siiski vabaks. Konflikt sai alguse, kui Gubarev solvas Tšetšeenia juhti Kadõrovit. Sellele järgnes omakorda «Kadõrovi meeste» lubadus, et nad matavad venelase elusalt mulda.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles