Arstid soovitasid Lubitzil ravi jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz.
Andreas Lubitz. Foto: SCANPIX

Saksa lennukompanii Lufthansa arstid soovitasid Prantsuse Alpides tahtliku lennukatastroofi põhjustamises kahtlustataval Germanwingsi kaaspiloodile Andreas Lubitzile psühholoogilist ravi.

Saksa ajaleht Bild am Sonntag andmetel tegid Germanwingsi emafirma Lufthansa arstid taolise ettepaneku pärast seda, kui Lubitz oli 2009. aastal tunnistatud lennukõlblikuks ning saanud lennuloa.

Seda väidab leht Sakas lennundusameti ehk Luftfahrtbundesamti (LBA) dokumendile viidates. Samas ei selgu dokumendist, kas Lubitz ravi jätkas või mitte. LBA on varem kinnitanud, et Lufthansa polnud neid teavitanud Lubitzi depressioonist, millest lennundusamet sai väidetavalt teada alles kolm päeva pärast katastroofi.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud reisilennuk kukkus alla 24. märtsil, surma sai 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuki mustade kastide analüüsist selgus, et kaaspiloot Lubitz lukustas end kokpitti ja alustas sihilikult laskumismanöövrit, mis lõppes lennuki põrkamisega vastu mäekülge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles