Egiptuse Siinai poolsaarel sai pommirünnakutes surma 14 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Siinai poolsaarel.
Pommiplahvatus Siinai poolsaarel. Foto: SCANPIX

Egiptuse rahutul Siinai poolsaarel korraldati pühapäeval kaks pommirünnakut, milles sai surma vähemalt 14 inimest, kelle seas 11 julgeolekujõudude töötajat, teatasid võimuesindajad.

Esimene plahvatus kärgatas Siinai põhjaosas Sheikh Zuweidi linna lähedal, kus sõjaväeauto möödudes lõhkes teeäärne pomm. Surma sai kuus ja vigastada kaks inimest.

«Nende sõiduki möödudes lõhkes terroristide paigaldatud pomm. Surma said ohvitser, seersant ja neli sõdurit. Veel kaks sõdurit said haavata,» täpsustas armee oma Facebooki küljel.

Järgnes autopommirünnak El-Arishi linna politseijaoskonnale, milles sai surma kaheksa ja viga 44 inimest, teatasid politsei ja meedikud.

Politsei teatel on üks hukkunu ja 15 vigastatut politseinikud. Ründaja õhkis põhuga kaetud lõhkeainelastis veoki El-Arishi politseijaoskonna lähistel, kahjustada said jaoskonna fassaad ja lähedalasuvad hooned, lisasid korrakaitsjad.

Rünnakud korraldati Siinai aladel, mis on Islamiriigile (IS) truudust vandunud pühasõdalaste rühmituse Ansar Beit al-Maqdis (Jeruusalemma Partisanid) tugipunkt. Egiptuse võimud võitlevad Siinai põhjaosas islamistide vastuhakuga alates islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamisest 2013. aasta juulis.

Sunniidi äärmusrühmitusega Islamiriik seotud pühasõdalased võtsid vastutuse mõlema rünnaku eest.

«Hävitati usutaganejate soomustransportöör...kõik sõidukis olnud hukkusid,» teatas Ansar Beit al-Maqdis rühmitusele omistataval kontol teeäärse pommi plahvatuse eest vastutust võttes.

«El-Arishis korraldas märter autopommirünnaku usutaganejate pesale,» sõnas rühmitus politseijaoskonnale korraldatud rünnaku toimepanemist tunnistades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles