Steinmeier: Putinit ei kutsuta G7 tippkohtumisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene presidenti Vladimir Putinit ei kutsuta G7 juhtivate tööstusriikide juunis Saksamaal toimuvale tippkohtumisele, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.

Minister kommenteeris päevalehele Die Welt Saksa Vasakpartei üleskutset kutsuda Putin rahvusvaheliste kriiside arutamiseks Baieri liidumaal peetavale G7 tippkohtumisele.

Steinmeieri sõnul ei ole Venemaa isoleerimine kellegi huvides, kuid pärast Krimmi poolsaare ebaseaduslikku annekteerimist ei saa me käituda, nagu poleks midagi juhtunud.

Saksa välisminister lisas, et ehkki Venemaa kaasamine Süüria, Jeemeni ja Liibüa kriiside lahendamisse oleks soovitav, on Moskva kutsumine G7 tippkohtumisele ning G8 formaadi taastamine praegu suletud teema.

«Tagasipöördumine G8 juurde saab toimuda Ukraina ühtsuse austamise ning Minski leppe kohustuste täitmise kaudu,» ütles välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles