Kiviniemi sõnul võiks rootsi keele koolides asendada vene keelega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Mari Kiviniemi.
Soome peaminister Mari Kiviniemi. Foto: SCANPIX

Soome peaministri Mari Kiviniemi sõnul peaksid nende riigi idaosas asuvad koolid suutma pakkuda õpilastele vene keele õpet rootsi keele asemel, vahendas uudistevõrk YLE.


Sellise avaldusega tuli Kiviniemi välja täna Karjalas asuvat Kontiolahti keskkooli külastades. Peaministri hinnangul võiks sellega alustada kui katsega õppekava muutmiseks. Ta pakkus, et kui sel aastal on eksperimendiks juba hilja, võiks alustada näiteks tuleva aasta sügisest.

Mitmed Põhja-Karjala koolid on palunud luba asendada praegu kohustuslik teine riigikeel rootsi keel vene keelega. Näiteks Vene piiri äärde jääva Tohmajärvi kooli taolise palve lükkas haridusministeerium tagasi.

Praeguse seisuga on rootsi keel kohustuslik kõigis Soome koolides. Samas on põhjanaabrite idaaladel märksa rohkem vene kui rootsi keelt emakeelena rääkivaid inimesi. Rootsikeelne vähemus moodustab 5,4 protsenti Soome rahvastikust ja elab peaasjalikult rannikualadel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles