Briti liberaaldemokraadid lubavad uue valitsuse tsentris hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asepeaminister Nick Clegg.
Asepeaminister Nick Clegg. Foto: SCANPIX

Briti asepeaminister ja Liberaaldemokraatliku Partei juht Nick Clegg avalikustas täna erakonna valimismanifesti, lubades etendada tulevases valitsuses võtmerolli.

«Liberaaldemokraadid on konservatiivide valitsuse südameks või leiboristide valitsuse ajuks,» sõnas Clegg valimismanifesti avalikustamisel.

Tsentristlikud liberaaldemokraadid on hetkel koalitsioonis peaminister David Cameroni konservatiividega.

Lävepakuküsitluste järgi kaotab Cleggi erakond 7. mail peetavatel üldvalimistel umbes pooled oma saadikukohad, kuid tsentristide eelistus kahe suure erakonna vahel võib taas kord otsustavaks saada.

Partei esimehe sõnul saab uueks peaministriks kas Cameron või leiboristide juht Ed Miliband, kuid kumbki erakond ei suuda tema sõnul saavutada piisavalt häälteenamust üksi valitsemiseks.

«Loeb see, kes on nende kõrval,» ütles Clegg. «Enamik inimesi tahab tugevamat majandust ja õiglasemat ühiskonda ning neil on kõrini sundvalikust kahe suurpartei vahel.»

Esimees hoiatas teiste võimalike koalitsioonipartnerite, Šoti Rahvuspartei (SNP) ja Briti Iseseisvuspartei (UKIP) eest.

«Me ei luba konservatiividel liiga palju kärpida ning seada ohtu meie koole. Samuti ei luba me leiboristidel liiga palju laenata ning seeläbi majandust taas ohtu seada,» sõnas Clegg.

Parteijuht lubas «õitsengut kõigile» eelarvepuudujäägi kärpimise ning kõrgelt kvalifitseeritud inimestele toetuva madala süsinikusaastega majandusse investeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles