Nokia ost on Soome äriajaloo suurim tehing

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia laiendab tegevjuhi Rajeev Suri eestvedamisel haaret mobiilse side seadmete turul.
Nokia laiendab tegevjuhi Rajeev Suri eestvedamisel haaret mobiilse side seadmete turul. Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Kui Soome Nokia 15,6 miljardi euro suurune Alcatel-Lucenti ostutehing teoks saab, siis oleks see Soome äriajaloo suurim tehing, kirjutab Taloussanomat.

Eelmine rekord jääb aastasse 2002, kui telekomifirmad Telia ja Sonera ühinesid. Tolle tehingu väärtus oli Bloombergi andmeil 9,9 miljardit eurot, vahendab BNS.

Sel aastal sai teoks veel üks suurtehing, kui Soome energiakontsern Fortum müüs Rootsis oma elektrivõrgud 6,6 miljardi euro eest. Kui lisada Soome ja Norra elektrivõrgu müügi, kasvab summa 9,3 miljardini.

Nokia ise osalenud ka varem kahes suures tehingus. 2007. aastal ostis Nokia USA kaardifirma Navteq 5,7 miljardi euroga ja 2013. aastal müüs Nokia oma mobiiltelefoniüksuse Microsoftile 5,4 miljardi euroga.

Nokia tehingud võivad veel jätkuda, kuna firma on teada andnud kaardiüksuse Here müügikavatsusest. See tehing võib ulatuda seitsme miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles