Juht loobus peaaegu kogu oma palgast, tõstes samas alluvate miinimumtasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seattle´is tegutseva firma Gravity Payments töötajad
Seattle´is tegutseva firma Gravity Payments töötajad Foto: SCANPIX

USAs Seattle´is tegutseva start-up firma Gravity Payments asutaja ja juht Dan Price kahandas oma ühe miljoni dollari suurust aastapalka 90 protsendi võrra.

Samas ta kinnitas oma firma töötajate miinimum aastapalgaks 70 000 dollarit (66 000 eurot), edastab Huffington Post.

Tema ja töötajate vaheline palgasumma ebavõrdsus oli rõhunud teda juba kuid. Ta läks koos ühe sõbraga matkama ning sõber kurtis talle, et üürihinnad on kohutavad. Price sai aru, et ka tema töötajad maadlevad samade igapäevaelu probleemidega ning ta peab töötajate heaks midagi tegema.

Price´i firmas oli varem keskmine palk 48 000 dollarit aastas. Nüüdne tasutõus mõjutas 70 töötajat, kellest 30 palk kahekordistus.

Price`i aastapalk on ühe miljoni dollari asemel nüüd 70 000 dollarit. Töötajate palka sai tõsta ka selle tõttu, et on oodata suurt, umbes 2,2 miljoni dollari suurust kasumit.

USA Princetoni ülikooli poolt 2010. aastal tehtud palgauuringu kohaselt sooviks ameeriklased teenida vähemalt 70 000 dollarit aastast, et olla õnnelikud.

Price´i sõnul ei muuda palga kahanemine tema elustiili ja ta ei jää ka vaesemaks. Ta asutas oma firma Gravity 2004. aastal ning ta on alates sellest asjast teinud suuri ja edukaid investeeringuid ning säästnud samas raha.

Samuti ei kavatse ta oma 12 aasta vanust Audit uue masina vastu vahetada. sõpradele saab ta baaris samuti vahel välja teha.

«Ma ei tohevrdanud mitte midagi. Kui firma kasum on seal, kuhu see jõudma peab, siis vaatan oma palganumbri uuesti üle. Töötajate palgatõus on investeering,» teatas firmajuht.

USAs teenib tippjuht umbes 350 korda enam kui on töötaja keskmine palk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles