Leht: Saksamaa valmistub Kreeka pankrotiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka parlamendihoone Ateenas.
Kreeka parlamendihoone Ateenas. Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsus koostab plaani, mille eesmärk on hoida Kreekat edasi euroalas, isegi kui riik peaks minema pankrotti, kinnitas anonüümne allikas Saksa ajalehele Die Zeit.

Saksamaa pelgab, et Kreeka ei suuda lähinädalail oma võlgu tasuda, mis sunniks Euroopa Keskpanka (EKP) lõpetama Kreeka pankadele likviidsusabi andmise.

Saksamaa koostatav plaan näeb ette Kreeka pankade toetamise jätkamise ka riigi maksevõimetuse korral. Kuid see plaan läheb käiku tingimusel, et Kreeka on koostöövalmis ja soovib teha vajalikke reforme. Kui Kreeka ei ole sellega nõus, on Saksamaa valmis Kreekal laskma euroalast lahkuda.

Briti Financial Timesi teatel ei usu Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble, et Kreeka kokkulepe suudetakse tähtajaks ehk 24. aprilli rahandusministrite Riia kohtumiseks sõlmida. «Keegi ei looda lahendust,» ütles minister lehele. Ta ei usu eriti lahenduse sündi ka eurorühma maikohtumisel.

«Kellelgi ei ole ideid, kuidas saaksime varasemast paremat programmi teha. Ei ole võimalik loopida sadu miljardeid põhjatusse kaevu,» ütles Schäuble. Tema sõnul on Kreeka praegune valitsus hävitanud eelmise valitsuse edusammud.

Schäuble tõdes, et Kreeka probleemid ei ohusta teisi riike ega ka maailmamajandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles