Lõuna-Korea president lubas uppunud laeva ülestõstmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sewoli laevakatastroofis lähedase kaotanud inimesed mälestusüritusel.
Sewoli laevakatastroofis lähedase kaotanud inimesed mälestusüritusel. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea president Park Geun-Hye lubas, et täpselt aasta tagasi Lõuna-Korea edelarannikul toimunud laevakatastroofis uppunud reisilaev Sewol tõstetakse üles.

Täna Jindo sadamat külastanud Parki sõnul astutakse laeva ülestõstmiseks vajalikud sammud esimesel võimalusel. Samas ei nimetanud riigipea konkreetseid kuupäevi. Valitsus on varem keeldunud vraki ülestõstmisest, nimetades selle hinnaks 110 miljonit dollarit.

Laevahukus lähedase kaotanud inimesed on uurimise aegluses ja tulemustes pettunud ega osalenud protestiks Ansani linnas toimunud riiklikul mälestustseremoonial. Seni on katastroofiga seoses vangi mõistetud laeva kapten ja 14 meeskonnaliiget.

Möödunud aasta 16. aprillil Lõuna-Korea edelarannikul toimunud laevakatastroofi ohvritest on leitud 295, üheksat surnukeha pole aga leitud. Enamik ohvritest olid Ansani keskkooli õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles