Erkki Bahovski: paks valimisudu Albioni kohal

Erkki Bahovski
, ajaloolane, Diplomaatia peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti valimisdebatt.
Briti valimisdebatt. Foto: HANDOUT/REUTERS

Ilmselt saavad opositsioonilised leiboristid eelseisvatel Briti valimistel kohti juurde, kuid kas sellest piisab ka võiduks, on iseküsimus, kirjutab Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.

Briti peaminister David Cameron on lubanud, et tagasivalimise korral tuleb 2017. aastal referendum brittide Euroopa Liitu jäämise küsimuses. Seda juhul, kui Euroopa Liit ei tee brittidele meelepäraseid reforme (see tähendab põhimõtteliselt vähesemat võimu Euroopa Komisjonile ja rohkem valitsustevahelist koostööd). Nüüd on Cameron hakanud rääkinud ka referendumi varasemast tärminist.

Väga keeruline on praegu, 2015. aastal, öelda, kuidas britid sellisel referendumil hääletaksid. Praegu küll näitas näiteks küsitlusfirma Populuse küsitlus, et põhimõttelised on arvamused pooleks – 39 protsenti soovib EList lahkuda, 40 soovib jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles