Teheran: Venemaa täidab S-300 tarneleppe veel sel aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raketisüsteem S-300.
Vene raketisüsteem S-300. Foto: SCANPIX

Vene-Iraani leping raketisüsteemide S-300 tarnimisest islamivabariigile täidetakse veel enne selle aasta lõppu, teatas Iraani kaitseminister neljapäeval.

«Me jõudsime üksmeelele, et kulub kuu aega selle leppe kõigi üksikasjade arutamiseks, ning et see (lepe) täidetakse enne selle aasta lõppu,» ütles Hossein Dehghan ajakirjanikele Moskvas pärast kohtumist oma Vene kolleegi Sergei Šoiguga.

Vene president Vladimir Putin käsitles S-300 süsteemide Iraanile tarnimise leppe teemat neljapäeval televisiooni otse-eetris venemaalaste küsimustele vastates, öeldes, et Moskva otsus embargo tühistada oli seotud Iraani pandlikkuse ja kompromissivalmidusega läbirääkimistel maailma kuue juhtriigiga.

Vene president märkis, et Moskva sõlmis Iraaniga kokkuleppe S-300 tarnimisest juba 2007. aastal.

«2010. aastal Vene presidendi määrusega lepe peatati ning seda tehti seoses probleemiga Iraani tuumaprogrammi ümber,» lisas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles