Pildid: Ida-Ukrainast Malaisia õnnetuslennuki paigast leiti veel inimjäänuseid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hollandi uurijad leidsid Ida-Ukrainas Malaysia Airlines lennuki allatulistamispaigast veel inimjäänuseid olles uurinud ala, kuhu nad varem ei pääsenud.

Hollandi justiitsministeeriumi esindaja Jeans Fransman sõnas uudisteagentuurile AFP, et inimjäänuseid ja pardal olnud isikutele kuulunud esemeid leiti veel kahest kohast.

«Uurijatele loovutasid hukkunute isiklikke asju ka kohalikud elanikud. Tegemist on nii ehete, kellade kui isikut tõendavate dokumentidega,» teatas esindaaja.

Uus otsimisoperatsioon käivitati eile pärast talvist vaheaega uuesti. Hollandi õnnetuseksperdid pääsesid Grabovest, kus lennuk alla kukkus, kümne kilomeetri kaugusel asuvasse Petropavlivkasse.

Uurijad ei pääsenud paika varem kohalike venemeelsete separatistide ja Ukraina armee lahingutegevuse tõttu. Alates veebruaris sõlmitud relvarahust on seal rahulikum olnud ning andnud võimaluse uurijatel tööd jätkata.

Malaysia Airlinesi lend MH17, mis oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse, tulistati Ida-Ukrainas Graboves alla 17. juulil 2014 ning kõik pardal olnud 289 reisijat ja meeskonnaliiget hukkusid. Lennul oli kõige enam Hollandi ja Malaisia kodanikke.

Enamik inim- ja lennukijäänustest  leiti möödunud aastal.

Lääneriikide ekspertide sõnul lasid Malaisia lennuki alla Ida-Ukraina separatistid, kasutades selleks Venemaalt saadud BUK õhutõrjesüsteemi.

Venemaa on seni järjekindlalt eitanud seost Ida-Ukraina separatistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles