Ukraina loodab jõuda ELiga assotsieerumisleppeni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina püüdleb rahu, vabaduse ja NATO pole, teatab loosung Kiievis Prantsusmaa saatkonna juures. .
Ukraina püüdleb rahu, vabaduse ja NATO pole, teatab loosung Kiievis Prantsusmaa saatkonna juures. . Foto: Reuters / Scanpix.

Kiiev ootab eelseisvalt Euroopa Liidu ja Ukraina tippkohtumiselt mitte uuendatud partnerlus- või naabrusleppe, vaid assotsieerumisleppe päevakorda võtmist.

Asevälisminister Konstantin Jelissejev avaldas lootust, et Euroopa Liit kinnitab oma avatust Ukrainale ning võtab arutusele president Viktor Juštšenko algatust assotsieerumisleppe sõlmimiseks, vahendas Interfax.



«Sellega looksime lõpuks kindla juriidilise aluse Ukraina Euroopa Liitu järkjärgulisele ja kindlale lõimumisele,» edastas Ukraina välisametkond laupäeval Jelissejevi sõnu.



Jelissejevi hinnangul kujuneb eelseisev tippkohtumine ajalooliseks sündmuseks Ukraina lähenemisel ELile ning toimub üleminek uuele suheteformaadile poliitilise assotsieerumise ja majandusliku integreerumise printsiipidel.



«Antakse start dialoogile tulevikus viisavabaduse kehtestamise üle,» ütles asevälisminister.



Tippkohtumine kinnitab Euroopa riikide solidaarsust Ukrainaga tema rahvusliku julgeoleku tagamise küsimustes Gruusia konflikti foonil, lisas Jelissejev.



«Usun, et tippkohtumise tulemused aitavad kaasa Ukaina ühiskonna konsolideerimisele euroopalike väärtuste ümber, mõjutavad positiivselt sisemajanduslike ümberkorralduste tempot ja kvaliteeti, kiirendavad Ukraina riigi edasise moderniseerimise protsesse,» ütles Jelissejev.



ELi-Ukraina tippkohtumine toimub 9. septembril Prantsusmaal Evianis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles