Vene kaitseministeerium lõi kokku relvastuse uuendamise kulud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut vormiriietust kandev Vene sõdur
Uut vormiriietust kandev Vene sõdur Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium plaanib kulutada enne 2020. aastat uute relvade ja sõjatehnika ostmiseks 19 triljonit rubla (7,2 triljonit krooni).

«See on minimaalne vajalik summa, mida vajame relvajõudude varustamiseks nüüdisaegsete relvadega,» rääkis kaitseminister Anatoli Serdjukov Interfaxi vahendusel.

Tänavu juulis rääkis kaitseministri asetäitja Vladimir Popovkin, et valitsus nõustus eraldama relvastumise riikliku programmi finantseerimiseks aastatel 2011-2020 20 triljonit rubla.

Varem kavandati, et uus programm 13 triljoni rubla piiri ei ületa ja neid rahasid oleks saanud kulutada strateegiliste tuumarelvade, õhujõudude ja õhutõrjesüsteemide arendamiseks.

Juuni alguses rääkis kaitseministeeriumi relvastusülema kt kindralleitnant Oleg Frolov, et relvajõudude kõikide üksuste piisavaks rahastamiseks peab riiklik programm ulatuma vähemalt 36 triljoni rublani. Kui antakse 28 triljonit rubla, siis jäävad rahasüstita sõjalaevastik ja kosmoseüksus.

Riikliku programmi eesmärgiks on viia juba kasutusele võetud uue tehnika osakaal Vene relvajõududes 70-80 protsendini. Praegu on see vaid 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles